top of page
Distanced Couple

גירושין

בתי המשפט למשפחה מוסמכים לדון בכל ענייני המשפחה הקשורים לנישואין והגירושין, אך הם אינם רשאים לבצע את אקט הגירושין עצמו. הסמכות לעניין הגירושין עצמם לגבי בני זוג יהודים, היא סמכות בלעדית הנתונה לבתי הדין הרבניים, בין אם הם נשואים בנישואין דתיים ובין אם הם נשואים בנישואין אזרחיים. כלומר: רק לבתי הדין יש סמכות להנפיק תעודת גירושין שעל פיה ישונה הסטטוס של בני הזוג במרשם התושבים מנשואים לגרושים.  

במקביל ובכפוף לכללים שנקבעו בעניין זה, יש לבתי הדין הרבניים סמכות לדון גם בעניינים נוספים הכרוכים בגירושין. כללים אלו חלים גם על בתי דין של עדות דתיות נוספות המוכרות בישראל. 

כאשר מדובר בנישואין בין בני דתות שונות או חסרי דת, ניתן להתיר את הנישואין בבית המשפט למשפחה. אם אחד מבני הזוג שייך לעדה דתית המוכרת בישראל, יש לפנות לבית הדין של אותה עדה על מנת לקבל את אישורה לכך שלא נדרשים גירושין דתיים באותו מקרה. כאשר הנישואין נערכו בחו"ל, מבצע בית המשפט את התרת הנישואין בהתאם לדין החל במקום הנישואין, לאחר קבלת חוות דעת לדין הרלוונטי. 

התרת נישואין בבית המשפט למשפחה תתבצע גם לגבי זוגות יהודים המשתייכים לאותו המין ונישאו בחו"ל, במקום שבו נישואין אלו מוכרים. 

זוגות שנכנסו לברית הזוגיות יוכלו לפנות במשותף לפירוק ברית הזוגיות ולמחיקה ממרשם התושבים. בהיעדר הסכמה, יוכל בית המשפט למשפחה לתת צווים שיאפשרו מחיקה ממרשם ברית הזוגיות. 

In Negotiation
bottom of page